buurtpreventie - plattegrond
 

Wat is buurtpreventie

Wat is een buurtpreventieteam?

Een buurtpreventieteam bestaat uit een groep van actieve bewoners die toezicht houden in de wijk. Dat doen ze door een aantal keer per maand gezamenlijk door de wijk te lopen. Voor de gemeente en de politie zijn ze de extra oren en ogen van de buurt. Als zij tijdens het lopen een onveilige situatie tegenkomen, geven ze dit door aan de gemeente en de politie. Hierdoor ontstaat er een veiligheidsnetwerk dat ervoor zorgt dat uw buurt veiliger en leefbaarder wordt.

Ondersteuning door de gemeente

De gemeente ondersteunt de buurtpreventieteams, met materialen en trainingen. U kunt bijvoorbeeld training krijgen in het gebruik van AED, of een EHBO-workshop en weerbaarheidscursus volgen. Zo kunt u als buurtpreventieteam nog beter voorbereid op pad.

Buurt-Whatsappgroep

Met een buurt-Whatsappgroep kunnen buurtbewoners elkaar informeren over verdachte situaties in de buurt. Zo is iedereen alert op wat er in de buurt gebeurt en wordt er samengewerkt aan een veilige buurt. Er zijn in Maasdijk verschillende Whatsappgroepen actief.

  1. Whatsappgroepen die door bewoners zelf zijn opgericht en worden beheerd. Vraag uw buren of er een whatsappgroep in uw buurt is  en vraag of u toegevoegd kan worden. Is er geen whatsappgroep, neem dan contact op met info@buurtpreventiemaasdijk.nl