buurtpreventie - plattegrond
 

Besteed je budget beter!

Vitis WelzijnVitis Welzijn startte twee jaar geleden de dienst Thuisadministratie ter ondersteuning van cliënten jonger dan 65 jaar. Hulp aan 65-plussers werd al langer aangeboden. Gebleken is dat cliënten jonger dan 65 jaar vaak complexe vragen hebben op financieel gebied.
Ook is er vaker sprake van schuldhulpverlening.
Vitis Welzijn ontwikkelde daarom een nieuwe welzijnsdienst: Budgetcoaching.

Vanaf 1 juni 2012 kan Budgetcoaching worden ingezet om bij cliënten uitgaven en inkomsten beter in balans te brengen. Zij blijven altijd zelf verantwoordelijk voor hun eigen administratie.
De vrijwillige coaches zijn uitsluitend ondersteunend en geven advies en informatie. Na deze ondersteuning kunnen cliënten zelfstandig hun administratie bijhouden, eventueel met extra hulp van een medewerker van een Stip Westland loket en/of de Formulierenbrigade. Cliënten die in aanmerking komen voor Budgetcoaching zijn jonger dan 65 jaar, onvoldoende zelfredzaam, hebben een laag inkomen, betalingsachterstanden die ze niet weten op te lossen, ‘pech’ gehad door ontslag, echtscheiding of ziekte, een psychosociale problematiek of hebben verleidingen (bijvoorbeeld reclame, acties) om zaken aan te schaffen niet kunnen weerstaan.
Budgetcoaches van Vitis Welzijn begeleiden cliënten om overzicht te krijgen in hun financiën en de bijbehorende administratie. Deze vrijwilligers hebben een training gevolgd bij het NIBUD (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting).
Informatie bij alle Stip Westland loketten, t. 0174-315040 of via stipmail@vitiswelzijn.nl.